Начин на приготвяне
Нарязваме едната глава лук, зелената и червена чушка на кубчета.
На сгорещен тиган ги слагаме, докато омекнат, след което се прибавя каймата на по-бавен огън и се бърка постоянно.
Овкусяваме със сол на вкус, черен пипер, куркума, чили на прах и готвим до готовност.
Салсата я приготвяме, като нарязваме домата и лука на кубчета, а магданозът и лютата чушка - на ситно. Добавяме лимона, като изстискваме сока без семките и сол на вкус.
Млечния сос го правим, като разбъркваме киселото мляко и сметаната в купичка и към тях добавяме краставицата, която е нарязана на ренде. Сол на вкус. Разбъркваме и слагаме малко в хладилника да стегне. Марулята /Айсберга/ нарязваме на лентични.
Всичко ни е готово и започваме да сглобяваме. Върху всяка бурито питка слагаме малко от нарязаната марулка, след което добавяме обърканата кайма със зеленчуци, отгоре слагаме салсата и накрая млечният сос. И вашето бурито е готово.
Бон Апети!
Коментари