Начин на приготвяне
Измийте ягодите и отстранете дръжчиците и листенцата им.
В дълбок съд разбийте с миксер сладкарската сметана. Когато се получи твърд сняг, прибавете маскарпонето и течния бял шоколад.
На дъното на стъклено десертно бурканче поставете 3 бр. чаени бисквити.
Сложете разбития сметанов крем и отново бисквитки. Натиснете ги с лъжичка леко, за да потънат в крема.
Нарежете ягодите на четвъртинки и сложете в бурканчето.
Може да си приготвите десерта предварително и да съхраните в хладилник до момента на консумиране.
Гарнирайте с течен тъмен шоколад (ако е нужно, затоплете леко в микровълнова, за да се втечни).
Сервирайте десерта с ягоди охладен.
Да ви е сладко!