Начин на приготвяне
Изпечете чушлетата, без три от тях. Сложете ги в пликче за около двадесет минути да се задушат. След това ги обелете и поставете в подходящ съд.
Смесете киселото мляко със сол на вкус и го разпределете върху чушлетата. Нарежете чесъна на ситно.
Сгорещете олиото в тиган и изпържете заделените три чушлета (те ще овкусят олиото). Когато са готови, ги извадете. Аз ги слагам при изпечените.
В олиото поставете чесъна и за кратко го запържете, а след това и оцета. Сложете капак, защото пръска!
Разбъркайте, след като мазнината се успокои и не пръска. Отстранете от огъня и прибавете червения пипер, като разбъркате.
Изсипете сместа върху киселото мляко и покрийте с копър.
Можете да изпържите всички чушлета, но ние одобрихме повече печените за нашите люти чушлета със сос от кисело мляко.