Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Люти чушлета в марина

Люти чушлета в марина

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Люти чушлета в марина1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Лютите чушлета в марината са чест гост на трапезата, защото винаги внасят нотка пикантност и настроение!"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 2.5 кг
  • чесън - 150 г
  • олио - 250 мл
  • оцет - 500 мл бял винен
  • захар - 3 с.л.
  • магданоз - 50 г
  • дафинов лист - 5 бр.
  • целина - 100 г листа
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре лютите чушки и ги цепнете леко, за да могат да поемат по-добре от маринатата.

Сипете оцета, захарта, солта, дафиновите листа и олиото в тенджера.

Кипнете сместа на бавен огън, като непрекъснато разбърквате. Добавете половината от чушките в маринатата и ги притиснете леко.

Кипнете за около 10 минути и ги извадете. Повторете същатата процедура с оставащите чушки.

Оставете маринатата да се охлади и я смесете с нарязаните магданоз и целина. Нарежете скилидките чесън и ги добавете към маринатата.

Кипнете отново сместа на много бавен огън и варете 2-3 минути. Изсипете сместа върху чушките. Разбъркайте внимателно и сложете в хладилник за 24 часа.

Разпределете ги в буркани, залейте с маринатата. Затворете и съхранявайте на прохладно място.

Лютите чушлета в марина са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: