Начин на приготвяне
Разрежете пилето на 6 порционни парчета. На стайна температура стопете маслото и го разбъркайте с меда до получаване на еднородна смес.
Вземете един остър нож и направете разрези върху пилешкото месо. Натрийте месото с маслено-медената смес и го поставете в подходяща тава.
Загрейте грила на фурната на около 180 - 200 градуса и печете парчетата пилешко месо до получаването на златист цвят, като от време на време го поливате със сос от тавата, за да стане по-крехко.
Начукайте ядките и също ги запечете две-три минути под грила, след което поръсете с тях пилешкото месо.
Ананаса, нарязан на тънки филийки и намазан с мед или с малко от медения сос, се запича на грил тиган или скара.
Преди поднасяне може да полеете порцията с част от останалия от печенето на дъното на тавата сос.