Начин на приготвяне
Пилешките гърди се изкисват за около час в солена вода. След това се нарязват на жулиени.
Тиган се слага на котлона да загрее и се намазва с половината от маслото. Във вече загрятото масло се слагат пилешките жулиени. Докато се запържват, се нарязват отново на жулиени беконът, гъбите и киселите краставички. След като се запържи месото, към него се добавят и другите вече нарязани продукти. Всичко се разбърква добре.
Щом се запържат в тигана, се налива сметаната и се посолява. Разбърква се хубаво, като внимаваме да не загорим ястието. След това се нарязват триъгълниците от топено сирене на две или три и също се добавят в тигана. Отново се разбърква.
Отнема се от котлона. Накрая се настъргва кашкавала и се обърква с пилешкото, за да се разтопи.
През това време се препичат две-три филийки хляб. Чесънът се пресова в останалото масло и с тази смес се намазва още топлия хляб. Нарязва се на триъгълници.
Пилето Жулиен се разсипва в чинии и около него се подреждат хлебните хапки.
Поднасяме ястието топло заедно със студено бяло вино.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за пилешко със сос или това уникално пиле фрикасе.
Коментари