Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта на крем.
Добавяме разтопено масло. След това ром, ванилия и накрая брашното с бакпулвера.
Оставяме готовата смес настрани.
В тава с диаметър около 26 - 28 см слагаме 100 г краве масло и кафявата захар и правим карамела във фурната.
Когато е готов карамелът, подреждаме шайби ананас и върху тях сипваме готовата смес.
Печем сладкиша с ананас на 170 за около 50 минути. Проверяваме с клечка. Изпечения сладкиш обръщаме в поднос.
Изчакваме да се охлади и сервираме.
Сладкишът с ананас и карамел изглежда доста кафяв отгоре, сякаш е прегорял, но това не бива да ви притеснява. Това е така от кафявата захар.