Подлучени картофи на фурна

13/06/2019
"Уж само за гарнитура, а те се оказаха толкова вкусни, че ги излапахме - опитайте и вие "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 204
  • Преглеждания за месеца424
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • картофи - 4 бр. големи
  • лук - 1 глава, голяма
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • лют пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обелете и нарежете картофите и лука на тънки шайби. Счукайте скилидките чесън и ги смесете със оцета и две лъжици олио. Ако желаете, добавете и лют пипер.

2. Омесете хубаво картофите и лука с чесновата смес и разпределете в тавичка намазнена с останалото олио. Добре е да са на тънък пласт. Налейте една кафеена чашка вода (може и повечко ако прецените) и посолете.

3. Пъхнете в загрята на 200 градуса фурна и печете до златисто около 30 минути.

4. Поднесете подлучените картофи на фурна като гарнитура към риба или месо.

Забележка:

Поради това, че шайбите са тънки, е възможно да се начупят при сервиране, но това не е притеснително, изглеждат добре при всички положения.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар