Банички от триъгълни кори

14/06/2019
"Не сме силни по математика, но гарантираме, че баничките от триъгълни кори са много вкусни "
Приготвяне45 мин.
Готвене15 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 189
  • Преглеждания за месеца461
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Четири от яйцата се чукват в коляма купа. Разбиват се. Към тях се добавят лъжичка олио и киселото мляко. Разбиват се. Добавя се сол според солеността на сиренето. Сиренето се натрошава в купата.

Отново се разбърква до хомогенна смес. Подготвя се тава с хартия за печене, като може и да се намазни. Останалото яйце се разделя на белтък и жълтък в две малки купички.

Подготвят се триъгълни кори за баница, като за всяка баничка се използва по една кора. В широкия край на кората, по средата се слага от плънката. Всички краища на кората се намазват с белтъка.

Първо се загъват двата края, така че да затворят плънката да не излиза. След това баничките се навиват на руло. Нареждат се в тавата.

Това се повтаря до последната кора. Когато всички банички са готови, се разбива жълтък с малко олио. Баничките се намазват с разбития жълтък. Пекат се до готовност. Бърза и лесна закуска!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар