Охлюви със синьо сирене

silvana nedevasilvana nedevaНовак1043
16/06/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо107
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявам охлювите предварително измити със сол в няколко води в тенджера под налягане. Изчиствам сварените охлюви от черупките и от червата, които са на края на тялото на охлюва, за да не горчат.

В чистото масло запържвам брашното (може да използвате препечено брашно, но тогава не пържете, а разтворете в малко студено мляко и загрейте) за кратко, след което прибавям прясното мляко.

Бъркам непрекъснато, докато се сгъсти сосът, но не много, слагам синьото сирене натрошено, черния пипер, чесъна на гранули, и продължавам да варя и бъркам, докато сместа се сгъсти като за крем.

При мен синьото сирене се разтопи в соса напълно. Ако се налага посолете, аз лично не солих допълнително, защото сиренето е доста солено. Свалям от котлона и слагам ситно накълцаните магданоз и копър. По желание може да се добави и зелен лук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
16.06.2019 20:04
Много е хубава ама се съмнявам че има 150 гр синьо сирене вътре.
0
0