Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фусили със синьо сирене и гъби

Фусили със синьо сирене и гъби

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Фусили със синьо сирене и гъби
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
09/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Фусилите със синьо сирене и гъби - ако планирате романтична вечеря"

Необходими Продукти

  • фусили - около 300 - 380 г
  • синьо сирене - 80 г
  • сметана - 500 г готварска
  • моцарела - 1 ч.ч. зряла, настъргана
  • гъби - 190 г мариновани печурки
  • лук - 1 средна глава
  • черен пипер - 3 щипки
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука на ситно и го сложете да се запържва в зехтина. Паралелно с това на другия котлон поставете да заври обилно количество вода за фусилите.

Към готовия лук, който леко е добил загар, сипете гъбите. Сотирайте за кратко и налейте сметаната. Огъня намалете, за да не загаря по дъното.

Когато водата за пастата заври, сложете щипка сол и фусилите и разбъркайте. Така се предодвратява първоначалното слепване, но задължително трябва да е само през първата минута, не след това.

Към сметаната за соса, която вече се е загряла, натрошете повечето от синьото сирене и оставете малко за поръсване на порциите накрая. За по-изразен вкус може да си сложите повече количество.

Посолете на вкус и сложете черния пипер и моцарелата, за да се разтопи в соса. Оставете да се готви на слаб огън при често разбъркване до момента, когато пастата е ал денте.

Взимайте с решетъчна лъжица от фусилите и слагайте при гъбения сос. Не е проблем с тях да загребвате и по малко от водата, тя е обогатена с нишесте и ще направи сметановия сос още по-кремообразен.

Хубаво разбъркайте с подхвърляне в тигана за около минутка ястието и го разпределете на порции. Върху всяка натрошете още малко от синьото сирене.

Фусилите със синьо сирене и гъби са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: