Унгарска торта

16/05/2013
Дария
отДарияНовак
"При тортите най-важното е колко са вкусни и колко парчета може да изядем, останалото са подробности "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 676
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със ситно счуканата или направо пудра захар. След като се получи пухкав крем, добавете настъргания шоколад, разбитите на сняг белтъци, смлените бадеми и ванилията. Сипете сместа във форма с хартия за печене и я изпечете бавно, на 160 градуса до готовност.

За крема чукнете яйцата в метална купа, добавете захарта, ликьора и брашното и разбивайте на водна баня на котлона, докато кремът се сгъсти. След това снемете от огъня, добавете настъргания шоколад и разбъркайте, докато се хомогенизира. Отделно разбийте мекото масло на пухкава смес и към него добавяйте лъжица по лъжица от шоколадовия крем с жълтъци.

Блатът се разрязва внимателно на 2-3 отделни блата, които се слепват с крем. Отгоре тортата също се маже с крема и се украсява по желание.подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Ирена
Ирена
04.09.2013 22:32
И това е идея, но ако искате да спазите точно рецептата трябва да го добавите към яйцата и захарта при приготвянето на крема ;)))
0
0
13
13
02.09.2013 10:25
А ликьора какво го правим?Може би с парче торта си го изпиваме?
0
1
Илияна Апостолова
"За крема чукнете яйцата в метална купа, добавете захарта и брашното и разбивайте на водна баня..."
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв