Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Унгарска пица

Унгарска пица

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451442k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Унгарска пица
Снимка: Stefan
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ако харесвате пикантно, това е пицата за вас"

Необходими Продукти

  • газирана вода - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 600 г
  • мая - 20 г суха
  • сол - 1 с.л.
  • наденица - 100 г, люта или кулен
  • трапист - 150 г сирене
  • шунка - 100 г
  • домати - 200 г белени
  • риган - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обичате ли унгарската кухня? Пробвайте тази пица, вдъхновена от нея!

За начало сложете половината брашно в съд, след което добавете сухата мая, солта, газираната и хладка вода и олиото. Разбъркайте всичко добре с дървена лъжица. Продължете да бъркате леко, като добавите и другата половина от брашното.

Започнете да бъркате тестото за пица с ръце. Колкото по-дълго месите, толкова по-перфорирано ще бъде тестото. Оставете да престои половин час.

Поставете брашното на масата и разточете тестото с точилка. Сложете го в тава за печене, предварително намазнена и набрашнена. От това тесто могат да излязат няколко пици, ако тавата ви е по-малка.

Намажете тестото с белените домати, поръсете с ригана, сложете шунката, настърганото сирене, след това лютата наденица.

Печете унгарската пица на 250 градуса за 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: