Начин на приготвяне
Обичате ли унгарската кухня? Пробвайте тази пица, вдъхновена от нея!
За начало сложете половината брашно в съд, след което добавете сухата мая, солта, газираната и хладка вода и олиото. Разбъркайте всичко добре с дървена лъжица. Продължете да бъркате леко, като добавите и другата половина от брашното.
Започнете да бъркате тестото за пица с ръце. Колкото по-дълго месите, толкова по-перфорирано ще бъде тестото. Оставете да престои половин час.
Поставете брашното на масата и разточете тестото с точилка. Сложете го в тава за печене, предварително намазнена и набрашнена. От това тесто могат да излязат няколко пици, ако тавата ви е по-малка.
Намажете тестото с белените домати, поръсете с ригана, сложете шунката, настърганото сирене, след това лютата наденица.
Печете унгарската пица на 250 градуса за 15 минути.