Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова торта»Унгарска орехова торта Чикош

Унгарска орехова торта Чикош

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Унгарска орехова торта Чикош1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 250 г
  • стафиди - 250 г
  • орехи - 200 г (смлени)
  • брашно - 5 с.л.
  • вода - 6 с.л.
  • мармалад - 4 с.л. по избор
  • за украсата
  • белтъци - 5 бр.
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват със захарта, добавят се орехите, стафидите брашното и водата и се замесва тесто. Добавят се разбитите на сняг белтъци и тестото се слага в тава, намазана с масло или постлана с хартия за печене.

Пече се на 200 градуса до готовност. Охлажда се на решетка.

Белтъците се разбиват на сняг, добавя се захарта и ванилията.

Върху блата се маже мармалад, а отгоре – белтъците. Всичко се връща във фурната върху решетка и се пече 2 минути, за да се получи златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: