Начин на приготвяне
Сгорещете в тиган 2 с.л. олио, изпържете в него за 6-7 мин на силен огън оформеното на жулиени филе, като го разбърквате, след това го сложете в плато и го полейте с портокаловия сок.
Нарежете лука на полукръгчета, изпържете го за 3 мин в останалото загрято олио, прибавете ситно нарязаната чушка, добавете ги към филето и разбъркайте.
Почистете и настържете морковите и цвеклото, поръсете ги по отделно със захарта, залейте ги с оцета и соевия сос, объркайте ги пак поотделно. Сипете първо морковите върху филето, след това объркането с малко сметана цвекло.
Сложете мезето за 30 мин в хладилника, след което го поднесете, поръсено с магданоза.
Мезете може да наредите и в рингове, които се махат накрая.