Начин на приготвяне
Цвеклото се почиства и измива хубаво.
Без да се бели, цвеклото се вари в подсолена вода около 45 минути, докато омекне. Проверява се готовността му с вилица.
Свареното цвекло се измива под течаща студена вода, за да се охлади. Обелва се и се нарязва на едри парчета.
Подрежда се чиния и се поръсва с каперсите.
Смесват се зехтинът, лимоновият сок, магданозът, нарязаният на филийки чесън, сол и черен пипер на вкус.
Зеленчуковата салата се залива с дресинга и се поднася леко охладена.
Цвеклото по Гръцки е готово.
Ако имате още цвекло под ръка, опитайте и някоя от рецептите ни за здравословни витаминозни салати или си пригответе един истински борш.