Цвекло с картофи

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Цвекло с картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • цвекло - 250 г червено
  • кисели краставички - 250 г
  • праз - 1 стрък
  • олио - 4 с.л.
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете поотделно картофите и цвеклото до омекване. Картофите се белят още докато са горещи и се нарязват на кубчета. Цвеклото същ се обелва и нарязва на кубчета.

Сварените зеленчуци се смесват в дълбока купа. Добавят се ситно нарязаните кисели краставички. Наситненият и престискан със сол праз лук. Овкусява се със сол, олио и оцет на вкус и се прибира за 3-4 часа в хладилник.

Може да поднесете салатата поръсена с малко магданоз и гарнирана с лимонови резени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: