Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват, подсушават, разполовяват и се издълбават. Не трябва да се наранява дъното им. Пулпата се поставя в купа, оставят се настрана.
Патладжаните се измиват, не се обелват, разполовяват на половина и се нарязва само пулпата им на много дребни ромбоиди. С малка лъжичка се издълбават, пулпата се посолява и се оставя да се отцеди водата ѝ.
След това се изплаква под студена вода, подсушава се и се прибавя в купата към пулпата на тиквичките. Разбърква се.
Шунката се наситнява, също магданозът, червената чушка, чесънът, прибавят се сол и черен пипер. Поставят се в блендер заедно с пулпата от зеленчуците и на три-четири пулсации се смила.
Изважда се, добавят се галетата, пеперончиното и яйцето. Разбърква се много хубаво. Сместа трябва да е към по-суха. Залива се със струйка зехтин.
На дъното на всяка лодка от издълбаните зеленчуци се поставя парче сирене Проволоне и обилно се напълват със сместа. Отгоре се поставя по един резен сирене.
Пълнените тиквички и патладжани се пекат на 200 градуса за около 20-25 мин.
Пълнените тиквички и патладжани с шунка на фурна се поднасят с доматен сос. Поръсва се с накъсани листа босилек.
Източник: Rossella Pane&Cioccolatto