Начин на приготвяне
Изчистете праза и морковите. Сварете ги до омекване и пасирайте.
Обелете доматите и ги нарежете на ситно. В малко мазнина ги запържете до изпаряване на течността, като накрая добавите и нарязания на ситно чесън.
Махнете от огъня и прибавете пасираните моркови и лук. Посолете на вкус и разбъркайте. Прехвърлете доматения сос в тава.
Нарежете тиквичките на филии, не трябва да са прекалено тънки. Ако тиквичките са много дълги, предварително ги срежете на две. Изпечете ги в намазнен грил тиган или скара.
Посолете вече грилованите тиквички. В поднос направете купчинки от три изпечени филии тиквички, като между тях редите шунка и рендосана моцарела.
В купа смесете галетата с пармезана. Овалайте всяка получена купчинка и ги подредете върху доматения сос.
Печете в загрята фурна на 200°C до златисто.
Извадете и поръсете тиквичките на фурна с рендосана моцарела.
Върнете във фурната до запичане на моцарелата.
Поръсете с магданоз или босилек.
Тиквичките с моцарела и шунка на фурна са много вкусни!