Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани на фурна Разкош

Пълнени патладжани на фурна Разкош

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пълнени патладжани на фурна Разкош
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"За изкуството да приготвиш сочни печени патладжани на фурна - ето такава книга в най-скоро време ще напишем"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • черен пипер
  • магданоз
  • моцарела
  • лук - 1 бр. или една връзка
  • кайма - 450 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, патладжаните нарязвам на две /стават четири половинки/, издълбавам /показвам всичко във снимките/, накисвам в солена вода за 30 минути.

След това се подсушават. Запържвам от двете страни в мазнина да омекнат малко /във фурната ще се досготвят /оставям в тавата и подготвям плънката/.

В тигана запържвам лука с черния пипер, добавям моркова, нарязан на кубчета, издълбаната плънка от патладжаните, нарязана на ситно, тиквичката на кубчета.

Задушавам да омекне, добавям каймата, да се задуши, разбърквам, добавям домата, нарязан на кубчета, и задушавам.

Мазнина по ваше желание /моят избор, когато запържвам, е краве масло, мас, кокосово, авокадо/.

Пълня патладжаните и върху тях нареждам втория домат на колелца. Когато е готово ястието, нареждам кръгчета моцарела, оставям за пет минути във фурната да се разтопи, не запече.

Може да приготвите пълнените патладжани и без моцарела - на снимката са двата варианта.

Много вкусна рецепта за пълнени патладжани на фурна, вдъхновение от гръцката кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: