Кекс с вишни

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Кекс с вишни
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 4
21/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"А пробвахте ли да добавите и малко вишни към кекса - страхотен става"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • ванилия - 1 пакетче
  • вишни - 1 к.ч. (без костилки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубавото на този сладкиш с вишни е, че може да използвате пресни вишни, вишни от компот или такива от сладко. Ако искате да се задържат на повърхността на кекса, оваляйте ги предварително в брашно. Единственото условие е да са добре отцедени и почистени от костилките.

Разбиваме яйцата на пяна. Добавяме захарта и разбиваме с миксер до пълното ѝ разтваряне. Сипваме олиото и разбъркваме за кратко. Добавяме и ванилията.

Пресяваме брашното с бакпулвера и добавяме към сместа. Разбъркваме с помощта на шпатула или дървена лъжица.

В намаслена и набрашнена кръгла тавичка изсипваме кексовата смес. Отгоре поставяме вишните.

Печем вишневия сладкиш в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути.

Ако използвате кексова форма, времето за печене малко ще се удължи, затова използвайте клечка за проверяване на готовността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: