Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с грис по рецепта на Люси

Бисквитена торта с грис по рецепта на Люси

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Бисквитена торта с грис по рецепта на Люси4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • грис - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 1 ч.ч.
  • кокосови стърготини - 110 г
  • бисквити - 250 г какаови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера или по-голяма касерола слагаме грис, кокос и захар. Прибавяме млякото и разбъркваме добре.

Слагаме съда на котлона на ниска степен и варете, разбъркваме периодично, докато получим гъст крем.

Изсипваме крема в предварително измита със студена вода форма за кекс (аз използвах силиконова).

Изравняваме крема и мушкаме в него вертикално бисквитите на разстояние една от друга.

Оставяме десерта да се охлади първо на стайна температура, а след това в хладилника.

Когато е готов, отлепваме леко страните му с помощта на ножче и обръщаме върху чиния или поднос. Заливаме с шоколадов ганаш и поръсваме с кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Dora Borisova Negoycheva
Dora Borisova Negoycheva
Бисквитите смлени ли са или цели ,защото от снимката не се разбира много добре?
24.06.2019 19:10
1
Покажи всички подкоментари