Крем карамел с тиквички

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
22/06/2019
"Специално за онези, които не вярват, че вкусен крем карамел може да се приготви и с тиквички - опитайте "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо603
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме тиквичката и я оставяме да се отцежда.

Карамелизираме малко захар във формичките за крем карамел и докато се охлаждат разбъркваме хубаво в дълбока купа яйцата, кафявата захар, ванилията и прясното краве мляко.

Добавяме старателно отцедената и изстискана тиквичка към сместа и разпределяме по шоличките, без да ги препълваме.

На водна баня в голяма тава с вода ги печем на 250 градуса за около 40-50 минути до готовност.

Поднасяме обърнати, с овалната страна нагоре. Може да се приготви и двойна доза -  с 1 л прясно мляко, 2-3 бр. тиквички, 1 ч.ч. кафява захар  (голяма 300 г), ванилия и 5-6 бр. яйца.

Интересен летен крем карамел с тиквички - за една разнообразна следобна закуска!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар