Начин на приготвяне
В съд със завряла вода бланширайте за 2 минути бадемите. Извадете ги в гевгир и обелете. Става лесно, след като са попарени.
Сложете бадемите и 1 с.л. кристална захар в блендер. Смелете ги много ситно.
В купа счупете яйцата, добавете 100 г захар и разбийте с телена бъркалка за 3-4 мин. Добавете прясното мляко и бадемовото брашно.
В тенджерка разтопете 5 с.л. захар до светъл карамел. Насипете по лъжица във всяка чашка.
Налейте от приготвената смес. Сложете чашките в тава със студена вода.
Загрейте фурната на 160°C и сложете тавата с крем карамела. Изпечете за около час. Внимавайте водата да не заври!
Готовият бадемов крем карамел полейте с карамелен топинг и украсете с няколко бадема.
Да ви е сладко!