Безалкохолно Мохито с липа

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
24/06/2019
"Лятото ухае на цъфнала липа, да го отпразнуваме с това разкошно безалкохолно мохито "
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо361
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тръстикова захар - 200 г
  • вода - 1500 мл + 250 мл
  • мента - 20 бр. листа от свежа
  • липа - 3 бр. листа
  • лимони - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и 250 вода се поставят в касерола на умерен котлон, като се разбърква, за да се стопи захарта. Не е необходимо да завира, а само да се стопи захарта.

Сваля се от котлона и се изсипва в дълбока купа, охлажда се до стайна температура.

Прибавят се листата мента и липовите листа и започват внимателно да се счукват с дървено чукало, за да може да освободят ароматите си. Покрива се със свежо фолио и се оставя в хладилник за 2-3 часа, може и за 1 нощ.

След това течността се прецежда и се изсипва в дълбока кана. Изстискват се лимоните и се добавят през цедка и се налива 1500 мл вода.

Прехвърля се в хладилник за няколко часа.

Безалкохолното Мохито се сервира се във висока чаша с 2 -3 дълги стръкове свежа мента и лед.

Източник: Cucinare E`COME Amare

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар