Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Витаминозна салата»Салата с червено цвекло, орехи и сусам

Салата с червено цвекло, орехи и сусам

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Салата с червено цвекло, орехи и сусам
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Магията на кулинарията - взимаш най-обикновени продукти и приготвяш вълшебно вкусна салата"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 глава, сварено
  • орехи - 1 шепа ядки
  • сусам - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л. екстра върджин
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л. или на вкус
  • сол - на вкус
  • Сос за салатата
  • кисело мляко - 4 с.л. цедено
  • извара - 2 с.л.
  • сирене - 50 - 60 г краве, овче или фета
  • копър - 1 с.л. сушен или 1/2 ако е пресен
  • черен пипер - 1 щипка
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - по желание
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете цвеклото на кубчета и го овкусете със зехтин, сол и лимонов сок.

В купичка намачкайте сиренето с изварата, счукания чесън, лимоновия сок, киселото мляко, черния пипер и копъра. Ако е нужно, си добавете сол или още лимонов сок.

Запечете ядките на сух тиган - първо орехите, после сусама или обратно. Не го правете заедно, защото логично на сусама му трябва по- малко време.

Смесете овкусеното цвекло с ядките и отстрани на топки или с лъжица сложете от соса за компания.

Украсете салатата с цвекло със свежи стръкчета копър и поднесете вкусната салата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: