Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Оризова салата»Шарена оризова салата с тиквички, царевица и тученица

Шарена оризова салата с тиквички, царевица и тученица

Шарена оризова салата с тиквички, царевица и тученица
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • За ориза
  • ориз - 1 и ½ ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • хималайска сол - 1 и ½ ч.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка, смлян
  • За салатата
  • тиквички - 1 бр. средно голяма
  • краставици - 1 бр
  • моркови - 3 бр. от градината
  • царевица - 1 малка консерва
  • тученица - 1 шепа, листенца
  • пресен лук - няколко стръка
  • магданоз - 1/3 връзка
  • оцет балсамико - 1 - 2 с.л.
  • хималайска сол - ½ ч.л.
  • шарлан - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза на оризоварка в точната пропорция вода, с шарлан, хималайска сол и черен пипер пожелание за вкус. Докато се готви, нарязваме обелените моркови на малки кубченца и ги сваряваме набързо в 1 пръст вода.

В отделна купа изсипваме царевичка от 1 консерва, нарязваме на малки кубчета суровата тиквичка и краставицата. Добавяме 1 шепа пресни листенца тученица от градината и нарязваме перцата пресен лук и магданоза.

Оставяме сварения ориз да се охлади и след това го разбъркваме с всички останали съставки, като подправяме с оцет балсамико /бяла салатна подправка/, хималайска фино смляна сол и шарлан. Салатата е готова!

По желание може да се поднесе украсена с цвят на копър!

Изпълнена с вкусове свежа лятна салата, засищаща достатъчно, така че от гарнитура тази оризова салата може да се превърне в основно ястие!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мисса
Мисса
Тиквичката сурова ли се използва?
26.06.2019 13:24
1
Покажи всички подкоментари