Начин на приготвяне
Сваряваме ориза на оризоварка в точната пропорция вода, с шарлан, хималайска сол и черен пипер пожелание за вкус. Докато се готви, нарязваме обелените моркови на малки кубченца и ги сваряваме набързо в 1 пръст вода.
В отделна купа изсипваме царевичка от 1 консерва, нарязваме на малки кубчета суровата тиквичка и краставицата. Добавяме 1 шепа пресни листенца тученица от градината и нарязваме перцата пресен лук и магданоза.
Оставяме сварения ориз да се охлади и след това го разбъркваме с всички останали съставки, като подправяме с оцет балсамико /бяла салатна подправка/, хималайска фино смляна сол и шарлан. Салатата е готова!
По желание може да се поднесе украсена с цвят на копър!
Изпълнена с вкусове свежа лятна салата, засищаща достатъчно, така че от гарнитура тази оризова салата може да се превърне в основно ястие!
Чудно Вкусно!
Коментари