Начин на приготвяне
Добре е да приготвим ориза на оризоварка, тъй като в нея се сварява много по-цялостен. Това зависи и от пропорцията на варивото с водата.
Понеже ако е на тенджера, става леко по воден и кашовиден, а на фурна - с коричка и малко по-сух от колкото трябва.
Измиваме ориза няколко пъти (препоръчително, а и много по-здравословно е да го накиснем за няколко часа преди да го готвим) и го сипваме в съда на оризоварката.
Разбъркваме го с хималайска сол, черен пипер и шарлан. Наливаме водата и включваме уреда.
След около 25 минути - когато е готов, го оставяме да изстине.
Разбъркваме яйцата и ги изливаме в нагорещен тиган с шарлан. Правим палачинка, която като стане златиста от долната страна, я преобръщаме. Вече изпържена нарязваме на малки квадратченца.
Добавяме ги към ориза заедно с консервирания карфиол (изцеден от маринатата в буркана), царевицата (от буркан или консерва) и пресните перца лук - нарязани на ситно.
Разбъркваме апетитната оризова салата с домашната млечна майонеза.
Ако е нужно, може да доовкусим с още сол или нещо друго на вкус.
Много вкусна оризова салата с майонеза и царевица - разнообразни вкусове, подходяща за чудесен свеж обяд!
Чудно Вкусно!