Тиквички в страхотна кашкавалена панировка

Мария СимоваМария СимоваГуру116358109114
26/06/2019
"Официално слагаме край на търсенето на перфектните пържени тиквички - намерихме ги и вече ги дегустираме "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо112 329
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • тиквички - 1 бр. средна по големина
  • сол - 1 - 2 щипки
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • панировка
  • яйца - 3 бр.
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • чеснов сос
  • заквасена сметана - 4 - 5 с.л.
  • копър - 1 с.л. ситно нарязан
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичката и я нарежете на тънки шайби с дебелина 0.5 см. Поставете шайбите в купа заедно с пресованите скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус.

Разбъркайте внимателно и оставете настрани за 15 минути.

Пригответе си панировката, като разбиете яйцата и прибавете сметаната, разбъркайте. Прибавете солта, брашното и настъргания на ситно ренде кашкавал, разбъркайте до еднородна смес.

Отделно в чиния поставете брашно за овалване на тиквичките.

Нагрейте повечко олио на умерен огън, оваляйте тиквичките първо в брашното, а после потопете в панировката. Пържите до златисто кафяв цвят (става бързо) и ги подредете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Пригответе си вкусния чеснов сос, като обедините всички съставки и разбъркате много добре. Оставете соса в хладилник за 15 минути, да престои преди сервиране.

Поднесете панираните тиквички със соса.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар