Таратор с рукола

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Таратор с рукола2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • рукола - 100 г
  • краставица - 1 бр
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • вода - 1 кофичка от кис. мляко
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин
  • хималайска сол
  • хранителна мая - 1 к.л.
  • маслини - 5 - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краставицата се настъргва. Чесънът се счуква в хаванче.

Измийте и накъсайте руколата или оставете цели листенца.

Обезкостете маслините.

Разбийте киселото мляко 1:1 с вода. Прибавете сол и зехтин, както и 1 ч.л. хранителна мая (която може да пропуснете, но тя допринася един доста специфичен и приятен вкус).

Разбъркайте всичко и поднесете таратора охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: