Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Шницели»Шницели на фурна от кисело зеле

Шницели на фурна от кисело зеле

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Шницели на фурна от кисело зеле
Снимка: Н.Акифова
1 / 2
26/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 глава средно голяма
  • картофи - 5 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме картофите да се варят в тенджера.

Зелето смиламе в машина за кайма и изстискваме водата хубаво и добавяме в голяма купа.

Обелваме сварените картофи, намачкваме ги и добавяме при зелето. Счукваме едно цяло яйце, а на другото отделяме жълтъка - ще го използваме за намазване на отгоре.

Слагаме подправките, добавяме брашно и малко сол, защото киселото зеле е солено, макар че след изстискването не оставя много сол.

Развъркваме хубаво всичко, докато стане на твърда каша.

Взимаме парченца, правим форма на шницел и редим в тава, покрита с хартия за печене, от сместа излиза около 12 бр. зелеви шницели.

Намазваме с жълтъка отгоре всички и слагаме във фурната без мазнина за 30 минути, докато станат златисти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: