Начин на приготвяне
Слагаме картофите да се варят в тенджера.
Зелето смиламе в машина за кайма и изстискваме водата хубаво и добавяме в голяма купа.
Обелваме сварените картофи, намачкваме ги и добавяме при зелето. Счукваме едно цяло яйце, а на другото отделяме жълтъка - ще го използваме за намазване на отгоре.
Слагаме подправките, добавяме брашно и малко сол, защото киселото зеле е солено, макар че след изстискването не оставя много сол.
Развъркваме хубаво всичко, докато стане на твърда каша.
Взимаме парченца, правим форма на шницел и редим в тава, покрита с хартия за печене, от сместа излиза около 12 бр. зелеви шницели.
Намазваме с жълтъка отгоре всички и слагаме във фурната без мазнина за 30 минути, докато станат златисти.