Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми с кисело зеле на фурна

Сарми с кисело зеле на фурна

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53270294
Сарми с кисело зеле на фурна
Снимка: К.Георгиева
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
13
"Всяка кисела зелка трябва да бъде превърната във вкусни сарми!"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • кайма - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч. сварен
  • лютеница - 5 - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • кимион - 1 с.л
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1 с.л. пресен
  • зелев сок - 1 ч.ч.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се запържва и когато е почти готова, се добавят подправките. Разбърква се и се добавя лютеницата.

След това се сваля от огъня и се добавя оризът. Отново се разбърква добре.

Оформят се стегнати сарми и се подреждат в намазнена тава.

Добавя се зелев сок и малко олио и се пече на 250 градуса за около 40-45 мин.

Получават се 12-13 големи сарми.

Сармите с кисело зеле на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: