Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни кюфтета»Диетични кюфтенца от сьомга

Диетични кюфтенца от сьомга

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Диетични кюфтенца от сьомга
Снимка: Зори
1 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ако има Кулинарен Нобел, настояваме да бъде присъден на човека, пръв замесил диетични кюфтенца от сьомга"

Необходими Продукти

  • сьомга - 500 г обезкостено филе, без кожа
  • пълнозърнест хляб - 2 тънки филии, стар (без кората)
  • копър - 1/4 връзка
  • магданоз - 1/4 връзка
  • пресен лук - 2 стръка
  • горчица - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • червен пипер - 1/4 ч.л. пушен
  • риган - 1/2 ч.л., сух
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - за овалване
  • лимони - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата от сьомга се нарязват на много ситно или се пускат в месомелачка.

Към смляната кайма се добавят нарязаните на много ситно пресен копър, пресен магданоз и пресен лук, сол, черен пипер, сух риган, пушен червен пипер, горчица, суровите яйца и предварително натопените във вода и изстискани филии стар пълнозърнест хляб.

Каймата се омесва хубаво, покрива се и се прибира на хладно поне за час, за да се овкуси. След това отново се омесва и от нея се оформят с намокрени с вода ръце не много големи рибни кюфтета.

Рибните кюфтета от сьомга се овалват в съвсем малко брашно, изтупват се от излишното количество и се изпържват в леко намаслен тиган с не залепващо покритие за няколко минутки и от двете страни.

Кюфтетата от сьомга се поднасят гарнирани с резен лимон и поръсени със свеж пресен магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: