Начин на приготвяне
Филетата от сьомга се нарязват на много ситно или се пускат в месомелачка.
Към смляната кайма се добавят нарязаните на много ситно пресен копър, пресен магданоз и пресен лук, сол, черен пипер, сух риган, пушен червен пипер, горчица, суровите яйца и предварително натопените във вода и изстискани филии стар пълнозърнест хляб.
Каймата се омесва хубаво, покрива се и се прибира на хладно поне за час, за да се овкуси. След това отново се омесва и от нея се оформят с намокрени с вода ръце не много големи рибни кюфтета.
Рибните кюфтета от сьомга се овалват в съвсем малко брашно, изтупват се от излишното количество и се изпържват в леко намаслен тиган с не залепващо покритие за няколко минутки и от двете страни.
Кюфтетата от сьомга се поднасят гарнирани с резен лимон и поръсени със свеж пресен магданоз.
Добър апетит!