Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Картофена Салата»Майонезена гъбена салата с яйца и кашкавал

Майонезена гъбена салата с яйца и кашкавал

Майонезена гъбена салата с яйца и кашкавал1 / 2
27/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
"Тази вкусна салата лесно може да замести дори едно от основните хранения през деня"

Необходими Продукти

  • печурки - 400 г пресни
  • мариновани гъби - 1 малко бурканче (200 мл)
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • магданоз - ¼ връзка
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • майонеза - 1 опаковка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните гъби и лука нарежете и изпържете поотделно, яйцата и картофите сварете, охладете и обелете, а от маринованите гъби отделете няколко за украса.

Подредете салатата на пластове - най-отдолу разстелете изпържените гъби, върху тях сипете смесените настъргани картофи и изпържен лук, а най-отгоре нанесете смес от нарязаните мариновани гъби и варени яйца, като всеки пласт намажете с майонеза.

Друг вариант е да нарежете дребно всичко, да омесите и да оформите гъбената салата в чинии с помощта на ринг. Украсата е по ваш избор. По този начин салатата с гъби картофи и ма по-представителен вид.

Наръсете салатата с настъргания кашкавал, магданоз и я украсете с отделените гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: