Начин на приготвяне
Пресните гъби и лука нарежете и изпържете поотделно, яйцата и картофите сварете, охладете и обелете, а от маринованите гъби отделете няколко за украса.
Подредете салатата на пластове - най-отдолу разстелете изпържените гъби, върху тях сипете смесените настъргани картофи и изпържен лук, а най-отгоре нанесете смес от нарязаните мариновани гъби и варени яйца, като всеки пласт намажете с майонеза.
Друг вариант е да нарежете дребно всичко, да омесите и да оформите гъбената салата в чинии с помощта на ринг. Украсата е по ваш избор. По този начин салатата с гъби картофи и ма по-представителен вид.
Наръсете салатата с настъргания кашкавал, магданоз и я украсете с отделените гъби.