Бъркани Палачинки

Бъркани Палачинки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
3k
7
28/06/2019
"Лесна рецепта за бъркани палачинки, която просто няма как да объркате - хапвайте с удоволствие и споделяйте с приятели"
Приготвяне20 мин.
Готвене12 мин.
Общо32 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 131
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 70 г
  • прясно мляко - 80 мл
  • ванилова захар - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • масло - 2 с.л.
  • сладко - за поднасяне
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Другото име на бърканите палачинки е Кайзершмарн. Обикновено се поднасят със сливово сладко, но може да използвате каквото си пожелаете.

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с щипката сол до твърд сняг. Отделно разбийте жълтъците с ваниловата захар, захарта, брашното и прясното мляко. Добавете разбитите белтъците и с въртеливи движения с шпатула разбърквайте до хомогенна смес.

Загрейте маслото на умерена температура в незалепващ тиган на котлона. Сипете пухкавата смес в тигана. След около 4-5 мин. проверете дали палачинката се е запекла и е станала златиста отдолу.

При готовност я обърнете. Можете да я плъзнете върху чиния със запечената част отдолу и след това по-лесно ще я обърнете в тигана, за да се запече и горната част.

Докато се готви и от другата страна можете с шпатула да я разделите (да я разкъсате) на парчета. Парчетата могат да бъдат различни и неправилно нарязани и разбъркани.

При готовност извадете накъсаните палачинки в чиния и я поръсете с пудра захар. Поднесете палачинката със сладко по желание.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Вкусни палачинки за ценители!
0
0