Начин на приготвяне
Другото име на бърканите палачинки е Кайзершмарн. Обикновено се поднасят със сливово сладко, но може да използвате каквото си пожелаете.
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с щипката сол до твърд сняг. Отделно разбийте жълтъците с ваниловата захар, захарта, брашното и прясното мляко. Добавете разбитите белтъците и с въртеливи движения с шпатула разбърквайте до хомогенна смес.
Загрейте маслото на умерена температура в незалепващ тиган на котлона. Сипете пухкавата смес в тигана. След около 4-5 мин. проверете дали палачинката се е запекла и е станала златиста отдолу.
При готовност я обърнете. Можете да я плъзнете върху чиния със запечената част отдолу и след това по-лесно ще я обърнете в тигана, за да се запече и горната част.
Докато се готви и от другата страна можете с шпатула да я разделите (да я разкъсате) на парчета. Парчетата могат да бъдат различни и неправилно нарязани и разбъркани.
При готовност извадете накъсаните палачинки в чиния и я поръсете с пудра захар. Поднесете палачинката със сладко по желание.
Коментари