Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Солена овесена каша с тиквички

Солена овесена каша с тиквички

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Солена овесена каша с тиквички
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Свежо предложение с тиквички, което искате да опитате още днес"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - ½ ч.ч.
  • тиквички - ½ малка
  • зелен лук - 1 стрък
  • моркови - ½ бр. (или 1 малък)
  • спанак - няколко листа
  • копър
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелената тиквичка и морковът се настъргват. Зеленият лук се нарязва на ситно. Спанакът се измива.

В малко сгорещено олио се запържва морковът, а след това се прибавя и тиквичката.

Налива се ½ ч.ч. вода и когато заври, се прибавят овесените ядки. Котлонът се изключва, но тенджерката се оставя похлупена и не се сваля от него. От време на време овесените ядки се разбъркват да не залепнат.

Когато поомекнат, се добавят листата спанак, накъсани на не много дребно и се посолява. По желание може да се добави малко млян черен пипер.

След като всичко се е сварило, се добавя малко наситнен копър, разбърква се и кашата се сваля от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: