Мини бисквитени тортички

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1842912
01/07/2019
"Който крие в хладилника си Мини бисквитени тортички, веднага да ги вади, че знаете ли как са ни се прияли "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 293
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • За бисквитите
  • краве масло - 100 г меко
  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 150 г
  • мед - 80 г течен
  • бакпулвер 1/2 ч.л.
  • ванилова есенция 1 ч.л.
  • брашно 350 г + още малко
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 3 жълтъка + 1 яйце
  • захар - 150 г
  • брашно - 40 г
  • царевично нишесте - 30 г
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 60 г студено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната включваме на 180°C градуса.

Кравето масло и захарта разбиваме с миксер. Добавяме медa и разбъркваме добре. След това слагаме яйцата едно по едно, като след всяко разбиваме до хомогенна смес. Добавяме накрая и ванилията и разбиваме за кратко.

В отделна купа пресяваме брашното с бакпулвера. Добавят се по малко към маслената смес и замесваме меко тесто. Ако е нужно, добавяме още брашно и месим, докато престане да лепне. Разточваме върху хартия за печене с дебелина 2-3 мм. Преместваме в тавата на фурната заедно с хартията. Режем кръгове с диаметър 7 см. Набождаме ги с вилица. Печем тестото в загрятата фурна за 10-15 минути. След като ги извадим от фурната, ги оставяме да се охладят за 3-4 минути. Бисквитите ги разделяме по очертанията. Оставяме ги да се охладят напълно.

Завираме млякото. Жълтъците, яйцето и захарта разбиваме на гъст крем. Добавяме пресятото брашно и царевичното нишесте. Разбиваме за кратко с миксер. Към разбитите продукти прибавяме малко по-малко с непрекъснато разбиване на ниска скорост врялото мляко. Връщаме сместа обратно на котлона на по-слаб огън и бъркаме с телена бъркалка до гъст крем.

Накрая добавяме бучките масло една по една. Разбъркваме, докато всяка бучка се разтопи, и след това се добавя следващата. Накрая добавяме и ванилията.

Кремът за нашите бисквитени тортички се охлажда на стайна температура и бъркаме от време на време.

Охладените бисквити слепваме с охладения крем, като за една тортичка се използват 3 бисквитки. Мини тортичките се поръсват с настърган шоколад.

Мини бисквитените тортички се да се охладят в хладилник.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар