Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Мини Торти»Мини тортички с маслени цветя

Мини тортички с маслени цветя

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Мини тортички с маслени цветя
Снимка: Дони Ники
1 / 5
18/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
11
"Мини тортички с маслени цветя са идеални за всеки личен повод. Получават се доста, така че и да хапнете 2, няма да се забележи"

Необходими Продукти

  • Блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 180 г
  • олио - 100 мл
  • брашно - 150 г
  • какао - 50 г
  • бакпулвер - 10 г
  • есенция
  • Маслен крем
  • кондензирано мляко - 1 кутийка(397 г)
  • масло - 250 г
  • есенция
  • ягодов топинг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват с миксера до побеляване, добавя се олиото и есенцията.

Брашното, бакпулверът и какаото се смесват и преди да се добавят към течната смес, като предварително се преситят.

Разбърква се със шпатула, докато стане еднородна сместа.

В тавата на фурната, покрита с хартия за печене, се изсипва сместа.

Пече се на 170°C до готовност в предварително загрята фурна. Готов е пандишпановият блат за около 15-20 минути.

Изчаква се, докато се охлади, и с ринг или чаша се изрязват кръгчета. Аз успях да изрежа 22 бр., т.е. получиха се 11 вкусни мини тортички, след като ги сглобих с крема.

Докато изстива тортеният блат, се приготвя кремът.

Маслен крем:

Мекото масло се разбива до пухкав крем, след което се добавя кондензираното мляко и есенцията постепенно. Бърка се до получаване на плътен и гладък крем.

Заделя се крем за сглобяване на пастичките. Останалият крем се разпределя по купички и се оцветява в различни цветове с гелови бои.

Изрязаните кръгчета се слепват с крем едно с друго, слага се върху крема ягодов топинг, измазва се и отстрани с крем и се овалват в трохи от изрезките, които остават от блата.

Отгоре се декорират с цветя по ваше желание мини тортички с маслени цветя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: