Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен крем»Крем Сабайон с бял шоколад

Крем Сабайон с бял шоколад

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Крем Сабайон с бял шоколад4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Неслучайно всички са чували за него - най-вкусният крем между кремовете, крем Сабайон"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 6 бр. + 3 белтъка
  • захар - 4 пълни с.л.
  • бял шоколад - 100 г
  • пудра захар - 1 ч.л.
  • плодове - по избор: малини, ягоди или др.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре жълтъците със захарта, докато се получи гладък крем.

Разбиването трябва да става в метална купа, която се прехвърля в съд на водна баня на слаба температура на котлона и биенето продължава, докато кремът стане напълно гладък, лъскав и жълтъците побелеята.

Добавете тогава предварително разтопения бял шоколад към крема и продължете разбъркването за няколко минути. Оставя се да се поохлади и през това време се разбиват белтъците на пухкав сняг.

След това двете смеси за яйчения крем се съединяват.

Кремът Сабайон с бял шоколад се разпределя в десертни чаши или купички и се гарнира с плодове по избор и шоколадов топинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Кьде ерецептата за крема
08.02.2022 16:08
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Много нежен крем! Аз гарнирах с карамелизирани праскови и е вълшебно вкусно. Мисля ,че всякакви плодове и топинги му отиват.
01.12.2017 12:25
1
1
Стелиана
Стелиана
Много хубав крем
01.07.2013 13:02