Начин на приготвяне
Задължително, преди да започнете с подготовката за този крем за торта, да извадите всички продукти на стайна температура.
За начало разтопете шоколада на водна баня. Най-лесно ще се получи, като предварително го начупете на малки парченца. Щом стане на крем, добавете маслото и 50 мл прясно мляко. Покрийте съда с домакинско фолио (за да не образува коричка) и оставете на страни.
Отделете жълтъците в отделна купа. Към тях добавете захарта и ванилията. Разбъркайте с миксер или домакинска телена бъркалка.
В отделна тенджера сложете останалото количество прясно мляко на котлона. Щом кипне, намалете котлона на минимална степен. Започнете да добавяте в него на тънка струйка яйчената смес.
Бъркайте енергично, докато кремът не започне да се сгъстява. На финала прибавете разтопения бял шоколад. Изчакайте още минутка-две и изключете котлона.
Сладкарският крем с бял шоколад е подходящ за торти, сладкиши.
С него може да пълните фунийки, кошнички или петифури. Подходящ е също за глазура на кексове и пайове.
Този крем е подходящ и за сервиране в десертни чинийки за директна консумация.