Начин на приготвяне
Изстискваме лимона в купа и разтваряме в сока му нишестето. Настъргваме кората на портокалите и изстискваме сока им. Добавяме и тях в купата и разбъркваме.
След това идва ред да сложим 2-те яйца и захарта. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес, която прехвърляме в тенджера. Слагаме на тих огън на котлона, като бъркаме през цялото време, докато се сгъсти.
След като стане (кремът се сгъстява за около 15 мин), го снемаме от котлона и го разпределяме на дъното на 4 купички или чашки.
Започваме с приготвянето на муса:
Накисваме желатина в малко от млякото и след като набъбне, го разтопяваме на водна баня. Останалото мляко се загрява и към него се прибавя натрошения бял шоколад, като бъркаме, докато се разтопи. След това изсипваме разтопения желатин при тях и разбъркваме. Оставяме настрани да се охлади.
Накрая разбиваме сметаната и към нея прибавяме на части охладения шоколад, при непрекъснато разбиване с миксера.
След това разпределяме така получилия се мус в купичките с крем.
Оставяме да се охлади за около час в хладилника, след което поръсваме със шоколадови стърготини по избор.
Може да направите ѝ украса по Ваш избор.