Начин на приготвяне
Сваряваме булгур с малко вода и нарязаната тученица.
Докато се вари, натрошаваме кубчето зеленчуков бульон и го прибавяме разбърквайки, за да се разтвори.
Намазваме първата кора с шарлан, разстиламе малко плънка по дългата страна и навиваме на рехаво руло и завиваме на охлювче.
Повтаряме същото и с останалите кори и булгур, който сме разпределили по равно за всяка кора - баничка. Подреждаме ги в предварително намазана с шарлан тава.
Със силиконова четчица ги намазваме с яйце отгоре и отстрани и ги слагаме да се пекат на 180-200 градуса за около 20-25 минути да златист загар. Поднасяме топли.
Хрупкави малки банички с интересен пълнеж и наситен вкус!
Чудно Вкусно!