Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Вити малки тиквеници-охлюви

Вити малки тиквеници-охлюви

Вити малки тиквеници-охлюви
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
13/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"И да не са перфектните охлюви, пак ще ги хапнем тези тиквеници, защото са много вкусни"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 бр.
  • олио - 100 мл за корите
  • тиква - 600 г цигулка настъргана
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • захар - 100 г
  • канела - 1 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесва канела, захар и галета и се разбърква добре.

Обелена тиква се рендосва на едро ренде. Взема се една кора, поръсваме с олио и по две лъжица от сухата смес.

Поръсва се настъргана тиква и се навива руло по дължина на кората, а после се навива на охлюв и нареждаме в тава.

Така се оформят 6 охлюва в широка намазана с олио тава от печката.

Отгоре се поръсват с олио и поръсваме с малко суха смес.

Печем в загрята фурна 180°C до готовност около 20 минути.

Изваждаме в чиния тиквениците и поръсваме обилно с пудра захар през сито.

Да ви е сладко с тези вити малки тиквеници-охлюви!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: