Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Вити малки банички с булгур и тученица

Вити малки банички с булгур и тученица

Вити малки банички с булгур и тученица
Снимка: Илиана Първанова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Страхотни са тези банички, хапваме си и си мислим - дали може всеки ден да си хапваме от нас"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини
  • шарлан - за намазване
  • яйцa - 1 бр. за намазване
  • За плънката
  • булгур - 1 ч.ч.
  • тученица - 1 купа пресни стръкове
  • зеленчуков бульон -   1 кубче
  • вода - около 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме булгур с малко вода и нарязаната тученица.

Докато се вари, натрошаваме кубчето зеленчуков бульон и го прибавяме разбърквайки, за да се разтвори.

Намазваме първата кора с шарлан, разстиламе малко плънка по дългата страна и навиваме на рехаво руло и завиваме на охлювче.

Повтаряме същото и с останалите кори и булгур, който сме разпределили по равно за всяка кора - баничка. Подреждаме ги в предварително намазана с шарлан тава. 

Със силиконова четчица ги намазваме с яйце отгоре и отстрани и ги слагаме да се пекат на 180-200 градуса за около 20-25 минути да златист загар.  Поднасяме топли.

Хрупкави малки банички с интересен пълнеж и наситен вкус!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: