Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня по каталунски

Лазаня по каталунски

Лазаня по каталунски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Не пропускайте да опитате тази лазаня - великолепна е"

Необходими Продукти

  • месо - 150 г обезкостено, по избор
  • бекон - 60 - 70 г
  • зеле - 1 глава прясно, бяло или китайско
  • гъби - 100 г пресни
  • чушки - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • маслини - 10 - 12 без костилки
  • яйца - 1 бр.
  • доматен сок - 1 - 1 ½ л
  • индийско орехче - на вкус, настъргано
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
  • сирене - твърдо, за поръсване отгоре, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете месото и бекона, сипете нарязаните на ситни ивички чушка, чесън, гъби и маслини, добавете на вкус сол, черен пипер, индийско орехче и други подправки по желание, чукнете яйцето и омесете добре каймата.

Пуснете зелето за 5 мин във вряща подсолена вода, след което отделете листата му.

Намажете с олио правоъгълна тава, наредете в нея пласт зелеви листа, отгоре разстелете пласт от каймата и редувайте така, докато свършат продуктите, като завършите с листа.

Залейте лазанята с доматения сок (ако е необходимо, го посолете) и я печете 2-3 часа в загрята на 160 градуса фурна до готовност на каймата.

Когато е почти готова лазанята по каталунски, поръсете с настъргано твърдо италианско сирене и доопечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: