Начин на приготвяне
Смелете месото и бекона, сипете нарязаните на ситни ивички чушка, чесън, гъби и маслини, добавете на вкус сол, черен пипер, индийско орехче и други подправки по желание, чукнете яйцето и омесете добре каймата.
Пуснете зелето за 5 мин във вряща подсолена вода, след което отделете листата му.
Намажете с олио правоъгълна тава, наредете в нея пласт зелеви листа, отгоре разстелете пласт от каймата и редувайте така, докато свършат продуктите, като завършите с листа.
Залейте лазанята с доматения сок (ако е необходимо, го посолете) и я печете 2-3 часа в загрята на 160 градуса фурна до готовност на каймата.
Когато е почти готова лазанята по каталунски, поръсете с настъргано твърдо италианско сирене и доопечете.