Пиле по каталунски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пиле по каталунски1 / 2
16/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Разкошно пиле със Средиземноморски вкус - едно греховно вкусно предложение за обяд"

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг рома
  • зехтин - 4 с.л.
  • пилешко месо - 4 филета от пилешки гърди
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 3 скилидки
  • червени чушки - 1 брой
  • шери - 150 мл сухо (около 2/3 чаша)
  • шафран
  • дафинов лист - 1 брой
  • канела - 1 пръчка
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 1 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • бадеми - 1 с.л. нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете пилешките филета равномерно за около 10 минути. Извадете ги в чиния.

В тигана запържете нарязаните лук, чесън и пипер. Добавете нарязаните домати, шерито, шафрана и долейте малко вода. Оставете да къкри, докато се получи по-гъст сос.

Добавете пилето, пръчка канела, дафиновия лист, сол и черен пипер. Оставете ястието да се готви за около 30 минути на слаб котлон.

Отделно в малък тиган загрейте 1 с.л. зехтин и запържете бадемите и галетата. Снемете от котлона и веднага объркайте с червения пипер.

Поднесете пилето със соса и отгоре сложете от запръжката. Поднесете пилето по каталоснки топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка: