Начин на приготвяне
Лукът и чесънът се режат на ситно, морковът на малки кубчета. Запържват се в зехтина до омекване. Прибавят се доматите и виното, бърка се до пълно сгъстяване. Прибавят се всички подправки, малко преди да се свали.
За сос Бешамел: кравето масло се разтопява и се запържва брашното. Долива се прясното мляко на тънка струя и се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. Овкусява се със сол, индийско орехче, черен пипер и сол.
Лазанята се реди в намаслена тавичка. Сипва се малко от соса на дъното на тавата и се редят корите, червен сос, накъсаното пуешко филе, настърган кашкавал и отново пласт кори до изчерпване на количеството.
Лазанята се залива с бешамеловия сос. Поръсва се с настърган кашкавал. Пече се в предварително загрята фурна на умерена температура до пълна готовност.