Начин на приготвяне
Отделяме белтъците, посоляваме ги и ги разбиваме на твърд сняг. Бавно и внимателно прибавяме настъргания на ситно кашкавал.
Прибавяме сол и черен пипер на вкус, след което разбъркваме внимателно. От сместа оформяме топчета, които се овалват в яйца и брашно.
Сгорещяваме олиото и в него пускаме топчетата. Когато удвоят размера си, ги изваждаме и поставяме в гевгир да се отцедят.
След това топлите топчета овалваме в ситно нарязан магданоз и/или сусам.
Получава се страхотно бирено мезе, опитайте.
Кашкавалените топчета са готови.
Коментари
1-Овалваме ги само в останалите 2 жълтъка и после в брашно или в смес от цели яйца и брашно?
2 -колко големи правим топчетата?