Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Тестени кашкавалени топчета с чубрица

Тестени кашкавалени топчета с чубрица

Тестени кашкавалени топчета с чубрица
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1 тавичка
"Да мезим ли, да похапваме ли - това е въпросът"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 1/2 ч.ч. настърган
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 к.л.
  • мая - 1/4 кубче прясна
  • брашно - колкото е необходимо (с набухватели)
  • жълтъци - 1 за намазване (смесен с няколко капки олио)
  • чубрица - за поръсване
  • масло - за плънка, краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото от вечерта, като към разбито яйце прибавяме настърган кашкавал, кисело и прясно мляко с разтворена мая, олио, захар и сол.

Разбъркваме и прибавяме брашно с набухватели, колкото поеме, за еластично тесто.

Слагаме тестото в полиетиленов плик и оставяме в хладилника цяла вечер.

На сутринта изваждаме тестото, оставяме за 5-10 минути на стайна температура и правим топчета.

Раздърпваме, разтегляме всяко топче и в средата слагаме парченце краве масло и отново правим топче.

Подреждаме в тава, мажем с жълтък, поръсваме чубрицата и печем на 170 градуса фурна до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: