Даал с леща

ЙоанаЙоана
Новак
28111794
Даал с леща1 / 2
27/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • леща - 200 г червена
  • нахут - 200 г
  • лук - 1 глава кромид
  • домати - 150 г
  • кориандър - 1 ч.л.
  • люти чушки - 1 бр.
  • куркума - 2 ч.л.
  • кокосово мляко - 400 мл
  • синап - 2 с.л. Бял
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата, кокосовото мляко, нарязания лук, доматите и куркумата се смесват в тенджера и се варят 20 минути.

Добавят се зелената люта чушка, кориандърът и синапените семена.

Къкри още 10 минути, докато лещата се свари и накрая се добавя свареният нахут.

Обикновено ястието се поднася върху плосък арабски хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
42
32
20
10
Дай твоята оценка: